Yoga

Йога – Пилатес – Йогалатес – Медитация 

Практики Asanadream

Групови практики

В AsanaDream може да се включите групови практики до 10 човека.

 • Класическа йога
 • Пилатес
 • Йогалатес
 • Кундалини
 • Медитация
 • Йога за всеки
 • Виняса Флоу
 • Лечебна йога
 • Йога за сила и гъвкавост
 • Йога Нидра
 • Пауър йога
 • Астрология и йога (АстроЙога)

Практики за деца и възрастни

Практика за деца и възрастни е разработена по начин, който да привлече и задържи вниманието както за малките така и за големи. Няма нищо по естествено от това да практикуваме заедно с децата си. Нещо повече, необходимо е, защото така се изгражда взаимно доверие родител- дете. 

 

 • Йога приказка “Мама и аз” -(родители и деца)

Индивидуални занимания

Йога и Астрология терапията е форма на холистично лечение на:

 • Дихателна система и синуси
 • Сърце и сърдечно-съдова система
 • Обмяна на веществата
 • Ендокринна система
 • Храносмилателната система
 • Гинекология и раждане
 • Двигателен апарат
 • Психика
 • Астрология на добродетелите / силни и слаи страни, прогностика/

Изберeте подходяща Практика

Всички практики в AsanaDream са предназначени да оздравят и усъвършенстват тялото, емоциите и ума. Нашите учители са подготвени преподаватели, които със знанията и уменията си ще Ви помогнат да изградите здраво и балансирано тяло. Ще Ви помогнат да надскочите собствените си възможности, ще се освободите от излишните калории, ще промените нездравословните си навици, ще изградите здрава психика, емоционална стабилност и най-важното ще се чувствате щастливи, здрави и удовлетворени.

 

Класическа йога

Практиката по Класическа йога и астрология, включва както инструмент 8-те стълба от йога философията : яма, няма, асана, пранаяма, пратяхара, дхарана (концентрация), дхяна (медитация) и самадхи, с които се цели цялостно единение  с вселенските закони, мъдрост, любов и принципи.  Практиката постига хармонизиране и единение на  тялото, дух и душа в едно. В единно балансирано тяло, но и постигане на единение с космическото цяло. В практиката са заложени и основните принципи от херметизма, който много добре се асимилират в този йога класа. Един от законите в науката на космогонията е,” Каквото горе, това и долу”. Човешкото тяло, като единица мярка на вселената е пряко свързана с нейните принципи и закони. 

Въздушна Йога

Скъпи приятели, решението да предложим въздушна йога като нов стил в AsanaDream, се породи от вашето желание да практикувате този метод в компанията на вълшебните ни преподаватели. За тези от вас, които искат да се запознаят с този практика ще споделим някой интересни факти, и разбира се ползите, които води след себе си редовното практикуване на Въздушна йога.

Практиката се ражда  и развива почти едновременно от различни хора в различни държави, търсещи и вплитащи различни спортни, физиотерапевтични и артистични похвати. Това, което обединява обаче този нов стил е люлката. Люлката или хамака е задължителният атрибут в една Въздушна йога практика 

Първата, която въвежда термина въздушна йога прес 2006г, е  Мишел Дортиняк. Тя разработва този метод  от синтеза на нейната страст към въздушната акробатика и дълбокото благоговение към йога. Така постепенно изгражда школа и започва да подготвя преподаватели по въздушна йога в най-различни градове и държави.

Друга дама, която свързваме с практиката въздушна йога е Флори Равинет, През 2009 г във Франция тя създава нов стил- летяща йога / Fly Yoga/. Флори е търсила методи за самоусъвършенстване и лечение, работила е в  сътрудничество с физиотерапевти и здравни специалисти, и така нейната практиката по въздушна йога е одобрена от здравните специалисти във Франция.

По същото време Рафаел Мартинес създава и развива въздушна йога /AeroYoga/ в Испания. Рафаел Мартинес е артист по душа, роден е в Испания,но завършва обучението си по изящни изкуства в университетите във Валенсия и Париж, в Националното училище за изящни изкуства във Франция. Сертифициран преподавател е и по хата йога. Понастоящем преподава е Пуерто Рико.

Йога за начинаещи

Скъпи приятели, ако искате да се запознаете с основни асани, ключови дихателни и медитативни техники, и най-вече, да практикувате и усвоявате тези умения. То, йога за начинаещи или йога за всеки са практиките, от които наистина се нуждаете. В класът, по йога за начинаещи, не се изисква  предварителна физическа подготовка и теоретични познания. В часовете,  йога за всеки или в йога за начинаещи, няма значение какви са вашите физически данни, нито има значение на каква възраст сте. Единственото условие да посещавате клас по йога за начинаещи, е желанието ви за единение и личната ви мотивация. Дихателните техники и асаните, в класовете за йога за начинаещи, са подбрани така, че да могат да се изпълняват с лекота. В класовете, за йога за всеки,  постепенно ще усвоявате и знания и умения и ще съумеете да надграждате спрямо индивидуалните си качества и умения. Разбира се под нежният съпровод и компетентно насочване на избрания от вас преподавател.  Вярваме, че щом четете тези редове то вие, скъпи приятели, вече  сте се запознали с ползите от йога практиките ( https://asanadream.com/joga-lekuva/ ) и вече сте предприели първата си стъпка към това да се запишете за най-подходящият за вас йога клас.

Подходящи класове по „йога за начинаещи“ или „йога за всеки“ в асанадрем са:

Пилатес

Методът пилатес, или простичко казано пилатес, е онази комбинация от физически пози, които са насочени към всеки мускул, става, сухожилие; с въздействие разпостиращо се от физическото, през менталното до емоционалното състояние на човека; оказващи влияние върху всички процеси в тялото. Пилатес е универсално физическо занимание. Пилатес не познава пол, възраст и  физически данни, методът е приложим към всички. Именно осъзнаването на всички тези многостранни ползи на пилатес практиките е довело до изключителната популярност на този метод в световен мащаб. Но от къде всъщност идва този успех, какво кара всеки докоснал се до пилатес да се запали и да гори дълго, може би завинаги. 

От къде идва това, което кара хората да харесат пилатес? Просто е. Тайната е в простичките неща. В пилатес няма сложност, няма строги структури на построяване на практиката, няма задължителност, няма цел за достигане на спортни постижения и конкретни резултати. Пилатес е простичък метод. Метод създаден от човек, за другите човеци и насочен единствено към тях.  В пилатес важният си ти, твоето тяло и здраве, твоят ум и спокойстие, твоят енергия и равновесие. Така пилатес с богатата си палитра от упражнения и практики, съчетани фино и умело, се формира като метод толкова пригодим за нуждите на всеки отделен човек, сякаш е създаден напълно индивидуално за конкретния човек, за неговите болки, цели и нужди. Пилатес съчетава в себе си елементи от различни практики и модели, като извлича ценното от йога, каланетика, лечебна физкултура и дори аеробика, за да формира своята неповторима уникалност и индивидуалност, носещи доказани резултати и ползи за тялото.

Йогалатес

Йогалатес е съвършен баланс между тяло и ум, дишане и движение. Това е съвременна смела комбинация от чиста йога и небеизвестния пилатес, съчетаваща спецификите и на двете основни практики. Йогалатес означава дисциплина на ума и тялото. Практикуването му не е елитарно, нито означава усамотяване в планината като някои видове йога. Йогалатес е подходящ за всеки, живеещ нормален живот, без значение каква е неговата професия, класа, религия, националност или възраст. Това не е поредица от религиозни вярвания и практики. Йогалатес има за цел да развива постепенно качествата на ума така, че той да успее да разбере реалността и да се адаптира към здраволовен начин на живот. 

Астрологична консултация
 • Натална карта
 • Силни и слаби страни. Астрологични дарби и таланти.
 • Прогностика
 • Лична година и соларен възврат.

Загуба на излишни килограми, здраво и изваяно тяло.

 

Сила, издръжливост и устойчивост.

 

 Бодър ум, щастлив дух, емоционална удовлетвореност.

 

Share This