Yoga

Asanadream от 2018

Нашите преподаватели

гр. София, Център, ул. Бачо Киро № 4

Обаждане: 0885 770 705

ЗАРИНА

ЗАРИНА

Йога, Пилатес & Астрология

 За Зарина упражненията по пилатес и йога са път към физическо, нравствено и емоционално реазвитие. Духовните и търсения обаче я свързват неизменно с българския Учител Беинса Дуно. Често в практиките си добавя някое от упражненията дадени от Учителя. Обича да свързва астрологичните тенденции с физически, дихателни и медитативни упражнения.   “Вярвам, че прилагайки добродетелите  правим животът си по-добър, здрав  и наситен с повече радост, знание и вдъхновение.”  Зарина е сертифициран йога преподавател към ISPACYT2000, с 5 специалности.

Станислава

Станислава

Йогалатес, Пилатес и Каланетика

Любовта към движението Станислва е наследила от баща си, който е имал рядката професия – спортен инструктор с компетенции в областта на всички спортове. Гимнастиката е станала част от Стаси още в първи клас, а професионално е започнала да се занимавам след раждането на първото си дете: Станислава е сертифициран преподавател от 1992г. по каланетика, пилатес, ton-up, йога, йогалатес.  Удоволствието, с което излиза след практика, я кара да се чувства ефирна и я връща отново в залата.

Калина

Калина

Пилатес

 За Калина, пилатесът е път отвътре навън. Път, по който ако започнеш да вървиш, връщане назад няма, защото е път на осъзнаване и физическо здраве, хармония и красота. В своите практики Калина влага енергия и сърце. Всяка практика е истинско презареждане. Опитва се да познава възможностите, особеностите, болките и проблемите на своите ученици, за да създаде практика, която е максимално индивидуална и адаптивна към всеки. Калина е сертифициран йога  и пилатес преподавател към ISPACYT2000, с 5 специалности.

Виктория

Виктория

Йога, Пилатес

За Вики, йога е магия, но и истинска професия. Тя завърши НСА със специалност Йога през 2021г.  Освен това е горд притежател и на редица други сертификати, които нагледно показват сремежа и за придобиване на още знания и умения.; 200-часов курс ISPA; Мантра Йога и Йога за деца към БФЙ и др. Всяка практика с Вики е едмо осъзнато свързване и потапяне във философията на йога и на учителя Беинса Дуно. 

Светла

Светла

Йога

Светла е сертифициран преподавател по класическа Хата йога, Виняса флоу, Лечебни практики и също така е завършила специализирано обучение йога за деца. Нейната мечта е да се занимава активно с най-малките и тийнейджърите, фокусирайки вниманието си към децата с влошено здравословно състояние. В тази връзка участва активно в доброволческа дейност и подпомагане на нуждаещите се.

Галина (саняси Шанти Девананда)

Галина (саняси Шанти Девананда)

Йога

За Галя Сатянанда Йога се появява в живота и през 2002 година, след като осъзнава нуждата от нова позитивна гледна точка към себе си и света.  През личните си интереси последователно е преминала през математиката, философията и психологията, намирайки кулминация и удовлетворение в йога като философска концепция и път за развитие.

Галя възприема йога като универсална система за човешко развитие, и се стреми да представя практиките си на съвременен и достъпен език в оригиналния им дух на чистота, простота и ефективност. Близък и е стилът на Сатянанда Йога с характерния й акцент върху осъзнаването, и систематичния и интегриран подход към практиките.

Тиана

Тиана

Йога

Тиана е преподавател по йога, йогалатес и е нашето танцово вдъхновение, която винаги съумява да предаде на практиките повече грация, гъвкавос и скрита сила. Усмихната, позитивна и изискваща, както към себе си, така и към околните. 

“Успехите идват при тези, които полагат усилия и вървят по пътя на усъвършенстването. Истинки щастливи сме, когато се усъвършенстваме на физическо, емоционално и духовно ниво. Когато изпълним тялото със здраве, умът със светлина, а съцето с безусловна любов. Подари си едночасова практика, сбъдни мечтите си”.

Нашият екип е тук, за да ви подкрепи, както при избора на правилната практика, така и да ви научи да усещате, чувствате и обичате тялото си. Работим с доказани учители, които не само постигат своите лични резултати, но помагат и на другите по пътя на усъвършенстването и себереализацията.

Зарина Микова

Казвам се Зарина и съм сертифициран йога преподавател с 5 специалности:  Хатха Йога, Виняса Йога, Лечебна Йога, Баланс на Чакрите и Йога за деца.

По образование съм инжинер химик, с трудов опит като търговец на различни видове продукти и услуги. Майка съм на едно прекрасно момиче, което ме изпълва с радости и творчески сили. Емпат съм.

За мен ЙОГА е философия и път за  физическо, сетивно, емоционално, ментално и духовно усъвършенстване – самоизцеление и себереализация.

Духовните ми търсения не са само в това духовно направление, а и в доста други. Обичам да изследвам, прилагам и съчетавам различни философски учения за здравословен, балансиран и добронамерен начин на животот. От всяко философска школа усвоявам най-ценните знания, умения и опитности и се старая да ги приложа осъзнато в  ежедневието си, както и в практики си.

  • Отказах цигарите с метода на Алан Кар. Щастлив непушач съм от 2008 година. Препоръчвам горещо тази терапия, тя е позитивна и представлява една релаксираща и сугестираща медитация. ( Древните йоги отдавна са ни завещали техники за медитация, с които можем да трансформираме тялото, емоциите, вярванията и навиците си. Много съвременни учени все по-дълбоко изследват ползите от подобни практики и ги развиват успешно).
  • От 2014 год. консумирам основно вегетарианска храна, по празници си позволявам риба и морски дарове. Ахимса (ненасилие) е в основата на аюрведичните предписания за вегетарианско хранене.
  • Сугестията и сугестопедията са методите, до които се докоснах, учейки английски език. Принципите разработени от Проф. д-р Георги Лозанов ми помагат много в ежедневната практика, а именно да практикувам и преподавам с позитивна нагласа и безусловна любов. Най- добри резултати в преподаването, а и в йога практиките се постигат, когато тялото и ума са релаксирани, а мозъчната честота е в алфа ниво.
  • Различни личности като Мел Гил , Хосе Силва, Нийл Доналд Уолш, Екхарт Толе и много други, както и философията дадена от Беинса Дуно, оформят все още нравствените ми ценности и философският ми поглед на живота. ( Пътят към йога е обусловен не само от практикуването на асани, но и от определени нравствени и етични норми на поведение – яма и нияма.)
  • С йога асани, пранаяма и кундалини техники се занимавам самостоятелно от няколко години. Едва през  2017 година реших да  практикувам и в студио, потърсих и сертифицирани преподаватели, които да ме доразвият, а и да надградя заложените ми умения.  Учех бързо, а и усещах вече пробуденият си енергиен потенциал. И тогава се замислих „Искам ли тази енергия и знания да ги предам и на някой друг? „ Този въпрос ме отведе, след няколко месеца до правото ми  да преподавам.

И така, след много житейски уроци разбрах, че ЕДИНеНИЕто е моя път, а гласът на сърцето ми подсказваше, че трябва да науча повече хора как да се свързват с най-фините си енергии.  Изучавайки философията на йога, и изследвайки и други философски учения, учението на бялото братство дадено от Беинса Дуно, учението на есеите за балансиран и успешен начин на живот, стигнах до два основни принципа.

  1. Свещено право на всяка личност е да се себереализира, но докато се усъвършенства да не пречи на себереализацията на друга личност.
  2. Свещен дълг на всяка личност е да помага, но без това да пречи на собствената му себереализация.

Двата принципа на себереализация са в състояние да решат всеки проблем: личен, нравствен, служебен и общочовешки! Свободни, осъзнати и щастливи сме, когато се развиваме, когато не нараняваме нито себе си – нито другите, а даряваме любов, щастие и милосърдие!

Има и трети принцим. 🙂

3. Да жертваме осъзнато и доброволно собствената си себереализация в името на по-висши цели и идеали.

Този трети принцип  води до 100 процента себереализация, ако от това се ползва единото цяло.

Балансирайки между тези принципи сме в състояние да творим успещно собствената си съдба, като се себереализираме, сбъдвайки мечтите си. Ето защо йога студиото, което основах през 2018 год., нарекох  AsanaDream. Защото вярвам, че всяка асана е постижима, а и всяка мечта може да бъде достижима.

Това съм аз, с доброслов за вас,

Зарина. 

Послеслов /02,08,2022г./

Към днешна дата бих казала, че от самото отваряне на студиото, до сега, извървяхме не лек път, но това е път на ученичество. За което безкрайно благодаря! Благодаря за уроците, благодаря и на всеки, който е допринесъл за повдигането ни. Това, което знам със сигурност, е че ни чака още много път, и още много знания и умения, които  да приложим с любов, за добруването на всеки един, и на всички заЕдно.

Всеки един човек е еденица мярка на Космосa и от нас се изисква да се усъвършенстваме на физическо, ментално и духовно поле.

Бог е добролюбие!

Share This