Класическа йога

Ниво

Начинаещи и напреднали

Подходящи класове

Класическа йога

/яма, няма, асана, пранаяма, пратяхара, дхарана (концентрация), дхяна (медитация) и самадхи са инстроментите всяка  класическа йога практика, с които се цели цялостно единение  с космическите закони, мъдрост, любов и принципи/

Класическа йога и медитация

/яма, няма, асана, пранаяма, пратяхара, дхарана (концентрация), дхяна (медитация) и самадхи са инстроментите всяка  класическа йога практика, с които се цели цялостно единение  с космическите закони, мъдрост, любов и принципи обект на познание и в науката астрология/

Практиката по Класическа йога и медитация, включва както инстромент 8-те стълба от йога философията : яма, няма, асана, пранаяма, пратяхара, дхарана (концентрация), дхяна (медитация) и самадхи, с които се цели цялостно единение  с вселенските закони, мъдрост, любов и принципи.  Практиката постига хармонизиране и единение на  тялото, дух и душа в едно. В единно балансирано тяло, но и постигане на единение с космическото цяло. В практиката са заложени и основните принципи от херметизма, който много добре се асимилират в този йога класа. Един от законите в науката на космогонията е,” Каквото горе, това и долу”. Човешкото тяло, като единица мярка на вселената е пряко свързана с нейните принципи и закони. 

И именно прилагането на космическите принципи и закони върху вселенската единица мярка, а именно човека е основният предмет на класа по класическа йога и астрология. Чрез правилно подбрани Асаните, пранаяма и други йога техники, които съответстват на транзитното вселенско естество, към настоящия момент. Ние, събудим заложените си сили и потенциали,и можем съзнателно да въздействаме на съзнанието си, да се трансформира така, че да се доближи най-близо до тези вибрации, които са най-благотворни за нас, по отношение на земната енергия и слънчево планетарната и звездна синхроничност.

Когато тялото и умът са подготвени, съзнанието по-лесно  навлиза в дълбока релаксация, а тя ни помага да се освободим от физическите и емоционалните си блокажи.  По-лесно достигаме до алфа, тета и гама вълните на нашето съзнание. Алфа нивото, ни помага да достигнем по-лесно до дълбините на подсъзнанието, и съзнателно да му въздействаме, като го хармонизираме със свръхсъзнанието си и с благотворното въздействие на добродетелите, които звездните и планетарни модели ни поднасят.

В една класическа йога практика -”Релаксация не означава сън. Релаксация означава да бъдеш блажено щастлив, и това състояние няма край. Йога нидра е по-сполучлива и ефикасна форма на психическа и физиологическа почивка и възстановяване, от колкото обикновеният сън. По време на практиката на йога нидра ние не само релаксираме, но и преструктурираме и трансформираме цялата си личност отвътре. Подобно на птицата феникс, с всяко занимание ние изгаряме стари самскари (запечатани в ума впечатления), навици и тенденции, за да се родим наново. ~ Свами Сарасвати

Ако търсиш цялостно усъвършенстване и единение на физическо, емоционално и метално ниво, то тази практика е именно за вас, за теб.

Обедна йога или Обедна Класическа йога

/С вашата обедна йога практика ще се освободете  от калориите и ще стимулирайте четирите хормона на щастие./ Като Хата, Кундалини, Виняса, Сатанянда, Пранаяма, Йоганидра, Ащанга, Медитация и Ин йога/

Ако търсите обеден клас, при който всеки път класът е различен и поднася разнообразни стилове от йога. Като Хат(х)а, Кундалини, Виняса, Сатанянда, Пранаяма, Йоганидра, Ащанга, Медитация, Ин йога и производните системи, като Йогалатес и Пилатес, част от изначалната класическа йога практика, то този клас е именно за вас.  

Обедните практика се съобразяват изцяло с колективната енергия. С настроенията, желанията и психосоматичната настройката на групата. Степента на натоварване, както и сложността на техниките също зависи от общото състояние и желание на групата. 

Ако сте от хората, които искате в обедната си почивка, да се освободите от излишните си калории, а не да ги добиете.  Ако можете да си позволите  60 минути обедна практика, в който едновременно изгаряте калории, но внасяте и живителна енергия, а и  стимулирате производството на четирите хормони на щастие окситоцин, допамин, серотонин и ендорфин. То този клас е именно за вас. 

Асаните, дихателните техники и медитацията стимулират тези биосинтезиращи се вещества, които ни дават усещането за удовлетвореност, щастие  и любов. Започвате деня отново, с много повече жизнена енергия и удовлетвореност.

Виняса флоу

Елегантен стил част от класическа йога практика

/Виняса флоу е йога клон от класическа йога практика, на плавно преминаване от асана в асана, с контролирано и осъзнато дихание асимилиращо праната по-най добрият начин./

Методът “виняса” представлява плавно и осъзнато преминаване в различни асани, изпълнявани под съпровода на дъха. Виняса флоу йога  (в превод – поток, преливане) е стил, който е фокусиран върху пробуждане на праничния поток и приложението му в тялото. Освен, че прави тялото балансирано, гъвкаво, силно и издръжливо, влияе и на по-фино ниво, на мисли, емоции и чувства. Практиката е подходяща за хора, които търсят физическо, емоционално и духовно усъвършенстване. Виняса флоу йога възпитава практикуващият в осъзнатост и концентрация, в умение да контролира дъха и да го ползва по-най добрия начин. Постига се праничен и енергиен баланс, въпреки че се изразходва енергия. Тялото не се уморява, то възприема праната, която осъзнато се асимилира от организма. Така практикуващият усвоява праната, докато тялото е в движение. Тяло, дъх и ум се свързват в единно съвършенство, единени заедно, и в цялото.

Класът приключва с кратка медитция: ” Колкото повече медитираш, толкова повече се одухотворяваш, а колкото повече се одухотворяваш и оживяваш, толкова повече премахваш ума. Когато се придобие чистата духовност, тогава умът ще бъде премахнат, защото умът не слуша Духа. Духът се чува само с Духа. Hеговото слово се чува извън ума, извън мисленето.“ – Беинса Дуно.

Еднократно посещение за членове на AsanaDream

10 лв.

За членовете на АsanaDream цени от 10 лв., с включенa такса от 2 лв. за услугата “Зона Комфорт”, която гарантира комфортно лично пространство над 5 кв.м на практика, в клас до 10 човека.

Други практики 

Класическа йога
Виняса флоу
Хата йога
Обедна йога
Share This