Приложна Астрология – Създава се Хармония

В седмицата на любовта – звездите зачеват “Хармонията”. Създава се нова хармония, която всеки един от нас ще има възможност да асимилира и прояви спрямо собствената си звездна карта, както и от собствената си степен на съзнание. За да асимилираме позитивната нагласа на тези звездни електромагнитни полета се ползваме от практичната астрология.

Предполагам скъпи читателю, че се питаш какво е практична астрология?

Практичната астрология е приложена, асимилирана звездна логика, приложена на физическо емоционално и ментално поле или АстроЙога ( Звездно ЕнинЕние). Ако анализираш звездните и планетарни влияния и тяхното въздействие върху тялото, личността и общността, то приложната астрология е именно за теб. Така на практика прилагаме всички онези благоприятни влияния на физическо, емоционално и ментално ниво. Астрологията от древни времена  освен прогностична и аналитична, е била и приложна, чрез нея древните астролози са умеели да развиват най-силните качества на личността като са подхранвали добродетелите, с които се свързват планетарните психоповеденчески архетипи.

В астрологията е известно, че планетарните и звездни влияния могат да бъдат проявени в най-нисшите или най-висшата си степен на проявление. Например, нисшите  качества на Сатурн са прояви на страх и стиснатост, но висшата му октава е върховна справедливост и съграждаща стабилност. Марс в нисшите си проявления вещае действие чрез агресия, но във висшата си октава е носител на безстрашие, а какво е безстрашието ако не 100 % акт на безусловна любов. Творящ божествен светлинен импулс, който се възприема от Венера, богинята на любовта, която във нисшата си степен реагира сладострастно и лековерно,  а във висшата си октава е любящо творящо съзнание реализиращо божестеният творчески потенциал.

Когато две планети си взаимодействат ( аспектират) те образуват нови прояви и нови качества, които носят поведението  и на двете планети, но по нов начин, като нова характеристика и нов цвят. Какви ще са те, зависи от звездните аспекти и от това доколко сме ги развили и асимилирали в съзнанието си. Именно обект на асимилирането е приложната астрология.Днес ще разгледаме конкретен съвпад, който ще зачене нова добродетел, а в АстроЙога класовете си ще я асимилираме. Ако разгледаме конкретно съюза, любовта на Марс и Венера, съвпад, който в момента се формира и ще достигне своята връхна точка на 16.02.2022г. в декора на козирожката енергия. Ще знаем, че предстои ново зараждане на нова енергия, и както повечето от вас знаят, а и в митовете е казано, че между любовта на Марс и Венера се ражда Хармония.

Каква ще бъде тази нова хармонията в живота ни, в този период, зависи от широтата на нашето съзнание. В практичната астрология, прилагаме благотворните влияния на звездните добродетели и ги поставяме в нашето съзнание, чрез дихателни техники, асани и водени медитации, с които отлично се свързваме и усвояваме най-висшите качества и добродетели формиращи звездната ни действителност.

Следващите 7 дни ще се зачене новата хармония в живота ни.

Очаквайте скоро, в YouTube канала ни АстроЙога медитация “Хармония”.

Може да запазите и своето местенце в АстроЙога класът си тук.

Нека всичко около вас и във вас е в хармония с божественото начало!

 

Share This