Пролетно равноденствие-Астрологична нова година-20.03.24г

Честита първа пролет, честита астрологична нова година, скъпи приятели! Повечето от вас знаят, че по време на пролетното равноденствие се затваря един астрологичен кръг и започва нова звездна година. Слънцето ще започне да се движи по ново, космично-звездно колело.sanadream-aspring-equinox_astrologyg

Именно в този момент, когато Слънцето е в своята стартова позиция, в нулевия градус на Овена, астролозите поглеждат към звездите и разчитат звездните послания.Това което аз разчетох, е доста мистично и приказно-митологично, но точно както една приказка, има своята неочаквана история. И тук сюжета се развива  между борбата на добро и зло. Тази година, приказната звездна сцена ще се представя цяла година.  Ще има рицари, войни, скрити кардинали, явни господари, царе и царици, много министри, и народни маси търсещи своето място под Слънцето.

Асцендентът е в последните градуси на тропичния Водолей, и на пръв поглед хороскопа на равноденствието изглежда устойчив. Но ако погледнем IC и MC то разбираме, че хороскопът ще е силно повлиян от не толкова добротворни звездни системи.

В точен съвпад с IC е звездната система Алгол. Тази звезда се свързва с Горгона Медуза от митологията. /Красива девойка насилена в храма на Атина-Палада, и превърната от самата нея  в Горгона Медуза, смразяваща всеки, който я погледне./ На MC в точен съвпад е звездата Антарес. В превод (Ant-Ares-„вместо Марс“), както и  самата Атина Палада. Съвпада между Атина Палада и Антарес, показва, че ще видим богинята на справедливостта в пълна бойна готовност. Три от четирите кардинални точки са силно аспектирани, в близост до АС, на няколко градуса преди изгрева се вижда самия Марс.

Приказката, която ще проследим през тази астрологична година ще има няколко сюжетни линии. В една от сюжетните линии главните действащи лица ще са активният Арес ( Марс), тази година особено активен, дано не го видим агресивен, въпреки че ще е  сериозно провокиран от Урановите сили. ( нови технологии, профсъюзи, големи корпоративни съюзи, иновационни технологии, младежта, природни и ядрени енергии). Дано да го видим само в  рицарски одежди, а не в пълно бойно снаряжение. Много е възможен сериозен военен конфликт. За подобна развръзка сочат и други сигнификатори, за които вече споменах,  като звезда Алгол, която е на IC. Антарес и Атина Палада в съвпад с MC, също подсказват за подобна развръзка.

Вярвам обаче, че тази линия може да остане само парадна, ако енергията се пренесе в активности по теми свързани с търговия, общуване, договори, преговори, икономически, финансови и търговски стратегии, училища и образование. Северният възел в съвпад с Меркурий (посланика на боговете), могат да предотвратят сериозен конфликт. Мисля, че големият сблъсък ще бъде омиротворен от най-светлите сфери на влияние на Юпитер и Уран, както и на Венера и Сатурн. На лекокрилият Хермес ще му шепне Зевс (духовенство, иновации, новаторство, социално-значими съюзи, благотворителност, висша дипломация). Юпитер е символ на благосъстоянието, щедростта, висшата дипломация и добротворството, а Уран на новаторството, технологиите, свободата и равноправието. Тези две влияния ще подкрепят усилията на Хермес (Меркурий). Освен това още две божества ще помагат на Вестоносеца на боговете, а именно Афродита или Венера (богинята на мира и любовта – самата Атма). Тя се чувства  добре в тропични Риби, за разлика от Сатурн, въпреки че е в първи дом от астрологичната карта, нейното влияние върху Властелина на пръстените, ще окаже важно влияние. Знаем, че Сатурн в компанията на Венера дава най-доброто от себе си, дори и да не е в най-добра кондиция. Той ще вдъхва предпазливост, търпение, упоритост и постоянство в народните маси.

И така, очаква ни напрегната година, но ако всеки изповядва принципите на Меркурий, ще сме се справили с препъни камъните по пътя. Меркурий говори винаги истината, търгува мащабно и е секретарят между боговете, а и между народите. Нека го оставим да си свърши работата, честно, мъдро и почтено, за да донесе мир, мъдрост и добри новини.

За България,а и за транзитите, които ни очакват писах по конкретно в предходен пост от 20.12.23г.

Прогнозата ми тогава е обусловена основно върху предстоящите транзити. Така че двете прогнози насложени една върху друга ще дадат общата картина за света, а и за България по-конкретно. Разбира се висшата цел на астрологията не е да ни покаже конкретни събития, въпреки, че и това умее, но да ни покаже как да си научим уроците, и да повдигнем собственото си съзнание!

от 20.12.2023г – /Нова година, нов късмет!

Честит Еднажден или Игнажден, скъпи приятели!
Късмета тази година със сигурност ще го видим, може за малко даже и да му се порадваме. Но истински ще вкусим новото през 2025г. и 2026г., а съвсем осезаемо ще го изпитаме през 2029г-2031г.
По стара прабългарска традиция днес празнуваме 7532 година. За да сме точни, прабългарите са празнували всъщност Зимното слънцестоене като завършек на предходната и начало на новата година (започва нова колада).
От позицията на времето и астрономичната коректност, днес този ден би бил 22 декември. Денят в който, светлината пробива тъмнината и светлата част на деня започва постепенно да нараства. Най-дългата нощ е, от този момент нататък светлината лека полека ще пълзи и ще разсейва тъмнината,
ще сее светлина.
Ражда се ново слънце (млада Бога), нова колада (нова година), рождество Христово наближава. Това е и момента, когато висшите колобри на монотеизма са разчитали звездните послания, и са предричали каква ще е новата колада (новата година).
Моят прочит на звездните послания през новата година е ясен.
2024г. ще е крайния щрих на събитията започнали през 2008г. ( Плутон в Козирог) и 2018г.( Уран в Телец), както и на тези започнали през 1989г. – 1990г. ( Последният съвпад на Нептун със Сатурн, но тогава компания им е правил и Уран), събитията тогава доведоха до мечтаната ( Нептун) свобода (Уран). Освен това ще се повторят някой финансови събития от 1996г. и 1997г., но в много по мека и благодетелна светлина. Сатурн в Риби, ограничава излишествата в сектора на парите и талантите, но от друга страна ще се усеща щедрото влияние на транзитния Юпитер -Зевс, благодетеля над българското съзнание и народ, разположен в сектора на дома, в наталната карта на България.
В края на месец май, но и през юни и юли месец, ще сме свидетели на нещо ново. Уран ( новаторът-революционер, свободолюбивият шут, социалдемократа) ще направи връзка със наталният Меркурий на България ( търговецът, учителят, интелектуалецът, вестникарят). Освен това, Юпитер или големият благодетел през юли ще доближи наталната Венера ( богинята на любовта и изяществото, мира, красотата финеса и дипломацията – разположена в сектора на творчеството, жизнерадостта и децата).
Това ще са месеци-маркери, които ще ни подскажат каква ще е 2025 година, когато Юпитер ще транзитира цяла година в сектора на творчеството, любовта и децата ( Близнаци в 5 дом) Не само това, но нещо подобно, и много по ярко ще се случи през 2029 и 2031, когато Уран ( революционера-новатор) ще огрее с мощната си енергия, дъщеря си Венера ( богинята на добродетелта).
В близост до тях ще е и Хадес ( Плутон), така, че най-светлият от светлите ще освети и най-тъмното кътче в този сектор, ще създаде условията за истинска алхимична и благотворна трансформация.
Възможен е закон за справяне с демографската криза, нова образователна система, нов подем и нов ренесанс в сферите на творчеството и самоинициативата (програми за развитие на малкия и среден бизнес, образование, иновации, занаяти, истински ренесанс.)
Вече споменах, че начало на истински промени, които ще се развиват през следващите 36 години се очакват през 2025 и 2026, когато всички ще усетим съвпада на Сатурн ( консерваторът, строител, алпиниста първенец, амбициозният стратег, властелина на кармата) ще се съюзи, но и измие от могъщият Нептун ( пацифиста, миротворец, милосърдният мистик, но и Посейдон, владетеля на тризъбеца (бури, вълни и земетръси). Това най- вероятно ще е нов модел на управление, нови договори и закони, нова структура, обусловени на добродетелта и хуманизма.
Плутон, също ще даде нов трансформиращ тласък, който следващите 20г., ще преобрази неработещите теми на архетипа Водолей, като свобода, равенство, хуманизъм, иновации, колективно единение. Трансформираща ще е 2024г, ще ни освободи от старите теми започнати през 2008г, и ще даде нови теми. Плутон управлява Скорпиона, и именно той е на асцендента в картата на зимното слънцестоенето. Със сигурност промени ще има, и от всички нас зависи да са за колективното ни общо добро!
Разбира се, не бива да забравяме, че всяко нещо си има благоприятно и неблагоприятно развитие. Всичко зависи от нас, от това да приложим разумност, дисциплина, ред, все Сатурнови качества, чрез мирни, хуманни, морални и емоционално интелигентни способи, служещи на цялото.
Ако не съумеем да приложим добротворните качества, е много вероятно да усетим и негативната страна на властелина на пръстените- Сатурн в взривоопасна комбинация ( всичко това ще се случи в царството на Овена) с тризъбеца на Нептун ( бури, вълни, вулкани и земетръси).
Вярвам обаче, че променяйки себе си, повдигайки се и развивайки добродетели като милосърдие, разумност, съпричастност, отговорност, състрадание и дисциплина, служейки на другите, но работейки и осъзнато върху своето развитие ( северен възел в Овен в 2024г, а 2025г ще е в Риби), ще сме успели да стъпим на здрави основи, градейки нова по-добра реалност за всички.
Не е случайно, че всеки празник е свързан с наричане, сами ковем посланията си, сами се сугестираме. Затова, нека през 2024г, да се освободим от кармата и ограниченията, от износените дрехи, от остарелите и ограничени навици, а и модели на поведение. Време е да служим на другите, а и да се освободим от своите илюзии. Време е за наричания и благодарности.
Нека Бог, новата светлина бъде първи гост в дома ви! Да бъде и да пребъде светлината в умовете, сърцата и в телата ви, да носи и плодове в делата ви!/

sanadream-aspring-equinox_astrologyg“Ученикът трябва да изучава астрологията, да познава влиянието на планетите върху себе си и съзнателно да им се противопоставя или поддава – според лошото и доброто им въздействие”

– Беинса Дуно

До нови звездни срещи, скъпи приятели! Пролетта е на прага ни, нека я посрещнем осъзнато и с чисто сърце! Тя не се нуждае от подчинение, нея никой не може да управлява, тя служи само на божествените закони на любовта!

Очаквам Ви в AsanaDream.

Поздрави, Зарина!

 

Share This