Мирът над войната. Пролетно равноденствие 2022 г.

Честито равноденствие, скъпи приятели!

Пролетното равноденствие на 20 март 2022 г., е една от четирите божествени порти през годината. Порта или портал, който се отваря, за да провидим и прогнозираме бъдещата година /тази карта има силата да прогнозира до следващите 6 месеца/. Но не само, в такива дни можем да създадем и определени вибрации, с които да въздействаме добротворно на благоприятните тенденции и да минимизираме негативните звездни аспекти. Знам, че повечето от вас ще видят конфликта или войната в наталната карта на равноденствието /Квадратура между Уран и Марс в разпадащ се съвпад с Венера/, но аз искам да обърна внимание на позитивните аспекти и как чрез приложната астрология да въздействаме, както на себе си, така и на заобикалящата ни среда.

Та, скъпи приятели,  Уран има два полюса на действие: от една страна той символизира класата на капиталистите, която постига целите си с всички възможни средства. /Уран управлява и гражданските сдружения,  големите кооперативни съюзи и въздушният транспорт, както и електричеството, различните природни и химически газове, ядрените опити. А от друга страна Уран влияе върху диктатурите и олигархиите/. Марс от своя страна също има няколко степени на проявление. Той  символизира войната, военната йерархия, полицията, въоръжаването, конфликтите от всякакъв вид, и в общи линии, силата и върховната изпълнителна власт на държавата. Марс обаче е и  рицаря на честта на страната и защитник на справедливостта.Така, че за всички е ясно, че напрежение има, но нека погледнем не в  унищожителният характер от напрежението на двете планети /поведенчески реакции между хората/, а във възможността конфликта да приключи с мир.

Картата на равноденствието ни дава ключовете за това. Юпитер и Меркурий са на деасцедента, което показва, че техните вибрации ще имат ключов характер. Юпитер е планета  на религията, религиозните церемонии, религиозната и светската йерархия, законите и тяхното прилагане, най-вече в страните с капиталистическа система. Той управлява едрата търговия, големите финансови сделки, икономическия просперитет, дипломацията, успехите на великите учени, благотворителните дружества. Съвпада на Меркурий с Юпитер на деасцедента и в образуващ аспект със секстил с Уран със сигурност ще доведе до желание за преговори. /Меркурий символизира интелектуалния живот, училищата,търговията и финансовите сектори.Той влияе върху пазарите, средствата за транспорт, пощите.Тази планета играе ролята на първи секретар, най-вече в буржоазните страни. Меркурий символизира елемента живак: има неговата гъвкавост и я проявява в сделките, в публичните дискусии, при сключването на икономически договори и по време на конференции и преговори./

Нещо повече, абсолютно точният полусекстил между големият благодетел Юпитер /Зевс в митологията/ и Юнона /съпруга на Зевс/, е сигурен знак, за договор, при това мирен, защото в образуващ съвпад на Юнона с Венера /Богинята на любовта Афродита /Вечерница/, но и богинята Афродита /като Зорница, победителка над Войната/. Венера символизира красотата, артистичния свят, модата, лукса, носител на мира, на народните страсти, на светския и развлекателния живот,  на суетата. В политическият живот е символъ на демагогията. Нека кажем и няколко думи и за Юнона. /В гръцката митология тя е царствената Хера, вярната съпруга на Зевс, представяна като уважавана, красива, властна, силна и благородна жена заради лоялността с към съпруга си.  Нейн задължителен атрибут е диадемата, символ на това, че е главна сред богините. Хера е покровителка на брака и пази майките по време на раждане./ Така, че образуващият се съюз на двете богини символи на мир, договореност и вярност, защитнички на договорите и съюзите, при това в точен полусекстил с Юпитер( Зевс) със сигурност ще доведе до договорени дебати. На помощ на Зевс ще дойде още една богиня, а именно Атина Палада. Юпитер и Меркурий са в образуващ се полусекстил – благоприятен аспект с богинята на Мъдростта (Атина Палада), която забележете е в абсолютно точен полусекстил с Юпитер.

Така, че скъпи приятели, войната може да се разпадне и да приключи с мир, ако се активират тези психологически архетипи у народите. Боговете и богините са добронамерено благоразположени, стига обаче войнственият Марс, да повдигне съзнанието си и да осъзнае, че има и други персонажи в Слънчевото семейство, a и на Уран да осмисли, че свободата се нужда от повече мъдрост. За да активираме обаче тези енергии се нуждаем от вътрешен баланс. Освен, че е равноденствие, в наталната карта прави впечатление още един момент. Слънцето се задържа 0,00 градуса в Овен точно 11 минути, като Луната е 10 минути на своите 29.59 минути във Везни. В 17.45 и двете планетети са в точен коинконс. Слънцето е в равноденствената си точка от 17.34ч. до 17. 45ч., и Луната в последният градус на Везни до 17.45 ч. Българско време, ни показват нужда от баланс. Баланс между управляващи и народ. Баланс в отношенията, баланс между тъмното и светлото в нас.

Народът /Луната/ ще е в напрегнат аспект с Плутон. Той управлява международната политика, минералните извори, вулканичните и сеизмичните изригвания, различните операции с радий. Плутон е носител на върховната справедливост, но в отрицателния си полюс създава условия за политически заговори, за финансови измами и за фанатични религиозни течения. В метеорологията, той предизвиква циклоните, ниските температури и големите горещини. Луната е в точен куинконкс със Слънцето. Този аспекта е подкрепящ, но доста авангардно, като ситуация която се повтаря, но възниква на ново ниво, т.е. наблюдава се повторение на уроците, които народът или /вождът/ не е искал да усвои.  Може да се навакса изпуснатото, т.е. да се върнем и нещо да до направим, да повторим урока.

В картата има и прекрасен 144 пентаграмов аспект на Луната с Нептун. Нептун символизира най-възвишената религиозност, психометрията и тайните науки. От друга страна, той символизира социализма във всичките му форми , което показва, че народът ще е богоугодно защитен с пентаграмов аспект. Не напоследно място, скъпи приятели на астрологията, Луната е в разпадащ се тригон със Сатурн. Тази планета също ръководи политиката, сивите кардинали, но и всички институции на работническата класа са под неговото влияние.Той ръководи и икономиите в националното стопанство. Което показва, че народът ще е подкрепен от социалната сфера, и икономиите ще са добро решение за обикновеният гражданин. А времето няма да е сухо, по скоро влажно.

И преди да завърша астрологичната си прогноза, нека да кажем, че е по-добре да виждаме мира, и да работим за него отколкото да се фокусираме върху войната.

Бог е Любов!

За да създадете усещане за мир в себе си, най-добре е в деня на равноденствието, а най-силно в периода 17,34 до 17,45, е да дишате последователно и в равни интервали примерно до 5 мига ритмично. Започнете дишането с дясна ноздра /Слънце/, задържате 5 мига, след което издишате с лява ноздра. Продължете да дишате с лява ноздра /Луна/ отново 5 мига, задържате до 5 и издишате през дясна ноздра още 5 мига. И така на цикли, в продължение на десет минути, докато е отворен Божественият портал на пролетното равноденствие, като през цялото време осъзнато се свързвате с усещането за мир , свобода и любов.

Аз работя за мира, и вярвам, че е възможен, звездите ни го дават. От нас зависи, какво ще реализираме!

 

Мир да бъде, братя християни!

Мъдрост и любов, братя българи!

И ще завърша с думи на Учителя.

“Мир, Мир, Мир, Господи, просим!

Разумност, светлина и сила в умовете на человеците.” – Беинса Дуно

Share This