Зимно слънцестоене 2023- Еднажден- Нова година нов късмет

Нова година, нов късмет!

Честит Еднажден или Игнажден, скъпи приятели!
Късмета тази година със сигурност ще го видим, може за малко даже и да му се порадваме. Но истински ще вкусим новото през 2025г. и 2026г., а съвсем осезаемо ще го изпитаме през 2029г-2031г. По стара прабългарска традиция днес празнуваме 7532 година. За да сме точни, прабългарите са празнували всъщност Зимното слънцестоене като завършек на предходната и начало на новата година (започва нова колада). От позицията на времето и астрономичната коректност, днес този ден би бил 22 декември. Денят в който, светлината пробива тъмнината и светлата част на деня започва постепенно да нараства. Най-дългата нощ е, от този момент нататък светлината лека полека ще пълзи и ще разсейва тъмнината, ще сее светлина.
Ражда се ново слънце (млада Бога), нова колада (нова година), рождество Христово наближава. Това е и момента, когато висшите колобри на монотеизма са разчитали звездните послания, и са предричали каква ще е новата колада (новата година).
Астрологичният ми прочит на звездните послания през новата година е много ясен. Две хиляди двадесет и четвърта година ще е крайния щрих на събитията започнали през 2008г. ( Плутон в Козирог) и 2018г.( Уран в Телец), както и на тези започнали през 1989г. – 1990г. ( Последният съвпад на Нептун със Сатурн, но тогава компания им е правил и Уран), събитията тогава доведоха до мечтаната ( Нептун) свобода (Уран).
Освен това ще се повторят някой финансови събития от 1996г. и 1997г., но в много по мека и благодетелна светлина. Сатурн в Риби, ограничава излишествата в сектора на парите и талантите, но от друга страна ще се усеща щедрото влияние на транзитния Юпитер -Зевс, благодетеля над българското съзнание и народ, разположен в сектора на дома, в наталната карта на България.
В края на месец май, но и през юни и юли месец, ще сме свидетели на нещо ново. Уран ( новаторът-революционер, свободолюбивият шут, социалдемократа) ще направи връзка със наталният Меркурий на България ( търговецът, учителят, интелектуалецът, вестникарят). Освен това, Юпитер или големият благодетел през юли ще доближи наталната Венера ( богинята на любовта и изяществото, мира, красотата финеса и дипломацията – разположена в сектора на творчеството, жизнерадостта и децата).
Това ще са месеци-маркери, които ще ни подскажат каква ще е 2025 година, когато Юпитер ще транзитира цяла година в сектора на творчеството, любовта и децата ( Близнаци в 5 дом) Не само това, но нещо подобно, и много по ярко ще се случи през 2029 и 2031, когато Уран ( революционера-новатор) ще огрее с мощната си енергия, дъщеря си Венера ( богинята на добродетелта).
В близост до тях ще е и Хадес ( Плутон), така, че най-светлият от светлите ще освети и най-тъмното кътче в този сектор, ще създаде условията за истинска алхимична и благотворна трансформация.
Възможен е закон за справяне с демографската криза, нова образователна система, нов подем и нов ренесанс в сферите на творчеството и самоинициативата (програми за развитие на малкия и среден бизнес, образование, иновации, занаяти, истински ренесанс.)
Вече споменах, че начало на истински промени, които ще се развиват през следващите 36 години се очакват през 2025 и 2026, когато всички ще усетим съвпада на Сатурн ( консерваторът, строител, алпиниста първенец, амбициозният стратег, властелина на кармата) ще се съюзи, но и измие от могъщият Нептун ( пацифиста, миротворец, милосърдният мистик, но и Посейдон, владетеля на тризъбеца (бури, вълни и земетръси). Това най- вероятно ще е нов модел на управление, нови договори и закони, нова структура, обусловени на добродетелта и хуманизма.
Плутон, също ще даде нов трансформиращ тласък, който следващите 20г., ще преобрази неработещите теми на архетипа Водолей, като свобода, равенство, хуманизъм, иновации, колективно единение. Трансформираща ще е 2024г, ще ни освободи от старите теми започнати през 2008г, и ще даде нови теми. Плутон управлява Скорпиона, и именно той е на асцедента в картата на зимното слънцестоенето. Със сигурност промени ще има, и от всички нас зависи да са за колективното ни общо добро!
Разбира се, не бива да забравяме, че всяко нещо си има благоприятно и неблагоприятно развитие. Всичко зависи от нас, от това да приложим разумност, дисциплина, ред, все Сатурнови качества, чрез мирни, хуманни, морални и емоционално интелигентни способи, служещи на цялото.
Ако не съумеем да приложим добротворните качества, е много вероятно да усетим и негативната страна на властелина на пръстените- Сатурн в взривоопасна комбинация ( всичко това ще се случи в царството на Овена) с тризъбеца на Нептун ( бури, вълни, вулкани и земетръси).
Вярвам обаче, че променяйки себе си, повдигайки се и развивайки добродетели като милосърдие, разумност, съпричастност, отговорност, състрадание и дисциплина, служейки на другите, но работейки и осъзнато върху своето развитие ( северен възел в Овен в 2024г, а 2025г ще е в Риби), ще сме успели да стъпим на здрави основи, градейки нова по-добра реалност за всички.
Не е случайно, че всеки празник е свързан с наричане, сами ковем посланията си, сами се сугестираме. Затова, нека през 2024г, да се освободим от кармата и ограниченията, от износените дрехи, от остарелите и ограничени навици, а и модели на поведение. Време е да служим на другите, а и да се освободим от своите илюзии. Време е за наричания и благодарности.
Нека Бог, новата светлина бъде първи гост в дома ви! Да бъде и да пребъде светлината в умовете, сърцата и в телата ви, да носи и плодове в делата ви!
П.С
Благодаря на 2023г., защото осъзнах собствените си заблуди, но все пак получих истинска човечност и разбиране. Случи се това, което моят нептунов компас считаше за редно, но все пак, беше заблуда по отношение на писаните закони. Благодаря и на Нептун, защото осъзнах силата му ( въображението ни създава истинска реалност) . Ред е да благодаря и на Божествената сила, на висшето съзнание, което чрез молитвата винаги ни помага и ни крепи! Благодаря!
Бъдете благословени скъпи приятели!
Бог е любов!
Поздрави, Зарина!
Share This