Въздушна йога

Ниво

Начинаещи и напреднали

Подходящи класове

Въздушна йога

 Скъпи приятели, решението да предложим въздушна йога като нов стил в AsanaDream, се породи от вашето желание да практикувате този метод в компанията на вълшебните ни преподаватели. За тези от вас, които искат да се запознаят с този практика ще споделим някой интересни факти, и разбира се ползите, които води след себе си редовното практикуване на Въздушна йога.

Практиката се ражда  и развива почти едновременно от различни хора в различни държави, търсещи и вплитащи различни спортни, физиотерапевтични и артистични похвати. Това, което обединява обаче този нов стил е люлката. Люлката или хамака е задължителният атрибут в една Въздушна йога практика 

Първата, която въвежда термина въздушна йога прес 2006г, е  Мишел Дортиняк. Тя разработва този метод  от синтеза на нейната страст към въздушната акробатика и дълбокото благоговение към йога. Така постепенно изгражда школа и започва да подготвя преподаватели по въздушна йога в най-различни градове и държави.

Друга дама, която свързваме с практиката въздушна йога е Флори Равинет, През 2009 г във Франция тя създава нов стил- летяща йога / Fly Yoga/. Флори е търсила методи за самоусъвършенстване и лечение, работила е в  сътрудничество с физиотерапевти и здравни специалисти, и така нейната практиката по въздушна йога е одобрена от здравните специалисти във Франция.

По същото време Рафаел Мартинес създава и развива въздушна йога /AeroYoga/ в Испания. Рафаел Мартинес е артист по душа, роден е в Испания,но завършва обучението си по изящни изкуства в университетите във Валенсия и Париж, в Националното училище за изящни изкуства във Франция. Сертифициран преподавател е и по хата йога. Понастоящем преподава е Пуерто Рико.

След този кратък исторически анонс по възникването на стилът въздушна йога, нека все пак се запознаем и с позите, които преподаватели, практикуващи и терапевти откриват от редовното му практикуване.

 • Стилът въздушна йога стимулира храносмилателната, лимфната и кръвоносната система. 
 • Води до загуба на тегло. 
 • Практикуването на въздушна йога облекчава натиска в ставите и компресията на гръбначния стълб.
 • Освобождава напрежението и стреса. Намаля кортизола и освобождава ендорфини.
 • Всеки клас с въздушна йога повишава баланса и телесното осъзнаване в пространството.
 • Чрез люлките се постига по-лесен достъп до обърнати пози.
 • Всеки клас въздушна йога укрепва гръбните мускули и разтяга гръбначният стълб, благодарение на позите на обръщане и  създаването на аксиална декомпресия на прешлените. 
 • Редовното практикуване води до отлични физиологични и терапевтични ползи. 

Една от основните ползи на люлката /хамакът/, в класовете по въздушна  йога, е способността му да декомпресира гръбначния стълб и да смекчава стреса на ставите, при разтягания и асани нуждаещи се от допълнителна опора. „Безтегловният“ аспект в класовете по въздушна йога помагат при достъпа до по-широк диапазон от движения, движейки се от поза в поза, които иначе биха били ограничени. Класът по въздушна йога е подходящ за аеролисти и практикуващи йога от всички нива. 

Видове въздушна йога

Класовете с въздушна йога могат да бъдат селектирани спрямо часа на тяхното провеждане.

 • Сутришна въздушна йога
 • Обедна въздушна йога
 • Вечерна въздушна йога

Разбира се можем да  групираме класовете и спрямо интензивността и скоростта на преминаване от поза в поза.

 • Плавна Въздушна йога 

и

 • Динамична въздушна йога

Каква ще е селекцията само времето ще покаже, от вас, от теб се иска да бъдеш активен, да ни пишеш с конкретни предложения и предпочитания, а ни ще се опитаме да организираме избраният от теб клас по въздушна йога по най-добрият начин.

Запази си час, и съприживейте с нас един пеперуден полет, с клас по въздушна йога. 

Еднократно посещение за посетители на AsanaDream

15 лв.

За членовете на АsanaDream цени от 10 лв., и месечни карти съобразени с честотата на желаните посещения.

Други практики 

Класическа йога
Виняса флоу
Хата йога
Обедна йога
Share This