Класическа йога и Астрология

Практиката по Класическата йога и астрология, включва както инструмент 8-те стълба от йога философията: яма, няма, асана, пранаяма, пратяхара, дхарана (концентрация), дхяна (медитация) и самадхи, с които се цялостно единение с вселенските закони, мъдрост, любов и принципи. Практиката постига хармонизиране и единение на тялото, дух и душа в едно. В единно балансирано тяло, но и постигане на единение с космическото цяло. В практиката са заложени и основните принципи от херметизма, които много добре се усвояват в този йога клас. Един от законите в науката на космогонията е,” Каквото горе, това и долу”. Човешкото тяло, като единица мярка на вселената е пряко свързано с нейните принципи и закони.

И именно прилагането на космическите принципи и закони върху вселенската единица мярка, а именно човекът е основният предмет на класа по класическа йога и астрология. Чрез правилно подбрани Асаните, пранаяма и други йога техники, които отговарят на транзитното вселенско естество, към този момент. Ние, събудим заложените си сили и потенциали,и можем съзнателно да въздействаме на съзнанието си, да се трансформира така, че да се приближава най-близо до тези вибрации, които са най-благотворни за нас, по отношение на земната енергия и слънчево планетарната и звездна синхроничност.

Когато тялото и умът са подготвени съзнанието, съзнанието по-лесно навлиза в дълбока релаксация, а тя не помага да се освободим от физическите и емоционалните си блокажи. По-лесното достига до алфа, тета и гама вълните на нашето съзнание. Алфа възвисява, нито помага да постигнем по-лесно до дълбините на подсъзнанието, съзнателно да му действаме, като го хармонизираме със своето съзнание и с благотворното въздействие на добродетелите, които звездните и планетарни модели не поднасят.

”Релаксация не означава сън. Релаксация означава да бъдеш блажено щастлив, и това състояние няма край. Йога нидра е по-сполучлива и ефикасна форма на психическа и физиологична почивка и възстановява, от колкото обикновения сън. По време на практиката на йога нидра ние не само релаксираме, но и преструктурираме и трансформираме цялата си личност отвътре. Подобно на птицата феникс, с всяко занимание ние изгаряме стари самскари (запечатани в ума впечатления), навици и тенденции, за да се родим наново. ~ Свами Сарасвати

Ако търсите цялостно усъвършенстване и единение на физическо, емоционално и метално ниво, то тази практика е именно за вас, за вас.

October 12 @ 18:30
18:30 — 19:50 (1h 20′)

AsanaDream

Зарина

Запази