Класическа йога и (АстроМедитация)

Методът “виняса” представлява плавно и осъзнато преминаване в различни асани, изпълнявани под съпровода на дъха.Виняса флоу йога  (в превод – поток, преливане) е стил, който е фокусиран върху пробуждане на праничния поток и приложението му в тялото. Освен, че прави тялото балансирано, гъвкаво, силно и издържливо, влияе и на по-фино ниво, на мисли, емоции и чувства. Практиката е подходяща за хора, които търсят физическо, емоционално и духовно усъвършенстване.

С практикуването на класическа йога, човек става не само физически гъвкав, но и емоционално адаптивен, така че да може да се синхронизира с общият динамичен поток на заобикалящата ни природа. Практиката ни адаптира към непрестанно изменящата се среда и синхронизира с Вселенския поток.

„Колкото повече медитираш, толкова повече се одухотворяваш, а колкото повече се одухотворяваш и оживяваш, толкова повече премахваш ума. Когато се придобие чистата духовност, тогава умът ще бъде премахнат, защото умът не слуша Духа. Духът се чува само с Духа. Hеговото слово се чува извън ума, извън мисленето.“ – Петър Дънов

Практичната астрология е приложена, асимилирана звездна логика, приложена на физическо емоционално и ментално поле или АстроЙога ( Звездно ЕнинЕние). Ако анализираш звездните и планетарни влияния и тяхното въздействие върху тялото, личността и общността, то приложната астрология е именно за теб. Така на практика прилагаме всички онези благоприятни влияния на физическо, емоционално и ментално ниво. Астрологията от древни времена  освен прогностична и аналитична, е била и приложна, чрез нея древните астролози са умеели да развиват най-силните качества на личността като са подхранвали добродетелите, с които се свързват планетарните психоповеденчески архетипи.

Тази практика включва плавно и хармонично преминаване от асана в асана с контролирано дихание. Асаните са подбрани, така че да хармонират с общата транзитна астрологична енергетика. Промените, които се случват на външно, глобално ниво, неминуемо  влияят и дават отражение и на вътрешно, индивидуално ниво. Чрез подходящо избрани, асани, мантри, кундалини практики и дихателни техники, можем да се подготвим и да се балансираме отлично с астрологичните тенденции. Така можем предварително да се подготвим за психосоматичните ни реакции и тяхното осъзнато овладяване. Медитацията цели да отключи и балансира подсъзнателните ни звездни архитипи заложени в рождената ни карта, и да преминем осъзнато през задаващите се тенденции. Така ставаме физически, емоционално и ментално осъзнати. Постигаме ЕДИНеНИЕ на индивидуално, но и на  колективно ниво ( свързваме се с казуалното си тяло и общото ни свръх съзнание).

Ако търсиш в практиката си именно това, то тази практика е  за теб!

Само с предварително записване.

Онг намо гуру дев намо,

Зари.

май 18 @ 18:30
18:30 — 19:50 (1h 20′)

AsanaDream

Зарина

Запази