Въздушна йога – Стречинг с люлки

Скъпи приятели, решението да предложите въздушна йога като нов стил в AsanaDream, се породи от вашето желание да практикувате този метод в компанията на вълшебните ни преподаватели. За тези от вас, които искате да се запознаете с тази практика, ще споделите някой интересен факт, и разбирате се ползите, които води след себе си редовно практикуване на Въздушна йога.

Практиката се ражда и развива почти едновременно от различни хора в различни държави, търсещи и вплитащи различни спортни, физиотерапевтични и артистични похвали. Това, което обединява обаче този нов стил е люлката. Люлката или хамака е задължителният атрибут в една Въздушна йога практика

Първата, която въвежда термина въздушна йога прес 2006г, е Мишел Дортиняк. Тя разработва този метод от синтеза на нейната страст към въздушната акробатика и дълбокото благоговение към йога. Така постепенно изгражда школа и започва да подготвя преподаватели по въздушна йога в най-различни градове и държави.

Друга дама, която свързваме с практиката въздушна йога е Флори Равинет, През 2009 г. във Франция тя създаде нов стил- летяща йога / Fly Yoga/. Флори е търсила методи за самоусъвършенстване и лечение, работила е в сътрудничество с физиотерапевти и здравни специалисти, и така нейната практика по въздушна йога е одобрена от здравните специалисти във Франция.

По това време Рафаел Мартинес създава и развива въздушна йога /AeroYoga/ в Испания. Рафаел Мартинес е артист по душа, роден е в Испания,но завършва обучението си по изящни изкуства в университетите във Валенсия и Париж, в Националното училище за изящни изкуства във Франция. Сертифициран преподавател е и по хата йога. Понастоящем преподавам е Пуерто Рико.

След този кратък исторически анонс по възникването на стила на въздушна йога, някой пак се запознаваме и с позициите, които преподаватели, практикуващи и терапевти откриват от редовното му практикуване.

 • Стилът въздушна йога благодарение на храносмилателната, лимфната и кръвоносната система.
 • Води до загуба на тегло.
 • Практикуването на въздушна йога облекчава натиска в ставите и компресията на гръбначния стълб.
 • Освобождава напрежението и стреса. Намаля кортизол и освобождава ендорфини.
 • Всеки клас с въздушна йога повишава баланса и телесното осъзнаване в пространството.
 • Чрез люлките се постига по-лесен достъп до обърнати позиция.
 • Всеки клас въздушна йога укрепва гръбните мускули и разтяга гръбначния стълб, благодарение на позицията на обръщане и създава аксиална декомпресия на прешлените.  
 • Редовното практикуване води до отлични физиологични и терапевтични ползи.

Една от основните ползи на люлката /хамакът/, в класовете по въздушна йога, е способността му да декомпресира гръбначния стълб и да смекчава стреса на ставите, при разтягане и асани Нуждаете се от допълнителна опора. „Безтегловният“ аспект в класовете по въздушна йога помага при достъп до по-широк диапазон от движение, движейки се отзад в поза, иначе би било ограничено. Класът по въздушна йога е подходящ за аеролисти и практикуващи йога от всички нива.  

Видове въздушна йога

Класовете с въздушна йога могат да бъдат избрани по посока на часа на тяхното провеждане.

 • Сутрешна въздушна йога
 • Обедна въздушна йога
 • Вечерна въздушна йога

Разбира се можем да рамераме класовете и посоката на интензивността и скоростта на преминаване от групираните поза в поза.  

Каква ще селекцията само с времето ще покаже, от вас, от вас се иска да бъдеш активен, да не пишеш с конкретни предложения и предпочитания, а нито ще се опитате да организирате избрания от вас клас по въздушна йога по най-добър начин.

Запази си час , и съприживейте с нас един пеперуден полет!

 

 

June 2 @ 18:45
18:45 — 19:45 (1h)

AsanaDream

AsanaDream, Виктория

Запази