Yoga

От 2018

За нашия екип

Балансирай всеки слънчев ден. Всеки ден!

Зарина Микова основател на

AsanaDream  

Казвам се Зарина и съм сертифициран йога преподавател с 5 специалности:  Хатха Йога, Виняса Йога, Лечебна Йога, Баланс на Чакрите и Йога за деца. По образование съм инжинер химик, с трудов опит като търговец на различни видове продукти и услуги. Майка съм на едно прекрасно момиче, което ме изпълва с радости и творчески сили. Емпат съм. 

За първи прът прочетох книгата „Йога“ на Венцислав Евтимов през 1996 год. Сега разбирам, че това е била и първата ми крачка по пътя на йога.

За мен ЙОГА е философия и път за  физическо, сетивно, емоционално, ментално и духовно усъвършенстване – самоизцеление и самореализация.

 

 

 📍

  • Отказах цигарите с метода на Алан Кар. Щастлив непушач съм от 2008 година. Препоръчвам горещо тази терапия, тя е позитивна и представлява една релаксираща и сугестираща медитация. ( Древните йоги отдавна са ни завещали техники за медитация, с които можем да трансформираме тялото, емоциите, вярванията и навиците си. Много съвременни учени все по-дълбоко изследват ползите от подобни практики и ги развиват успешно).
  • От 2014 год. консумирам основно вегетарианска храна, по празници си позволявам риба и морски дарове. Ахимса (ненасилие) е в основата на аюрведичните предписания за вегетарианско хранене.
  • Сугестията и сугестопедията са методите, до които се докоснах, учейки английски език. Принципите разработени от Проф. д-р Георги Лозанов ми помагат много в ежедневната практика, а именно да практикувам и преподавам с позитивна нагласа и безусловна любов. Най- добри резултати в преподаването, а и в йога практиките се постигат, когато тялото и ума са релаксирани, а мозъчната честота е в алфа ниво.
  • Различни личности като Мел Гил , Хосе Силва, Нийл Доналд Уолш, Екхарт Толе и много други, както и философията дадена от Беинса Дуно, оформят все още нравствените ми ценности и философският ми поглед на живота. ( Пътят към йога е обусловен не само от практикуването на асани, но и от определени нравствени и етични норми на поведение – яма и нияма.)
  • С йога асани, пранаяма и кундалини техники се занимавам самостоятелно от няколко години. Едва през  2017 година реших да  практикувам и в студио, потърсих и сертифицирани преподаватели, които да ме доразвият, а и да надградя заложените ми умения.  Учех бързо, а и усещах вече пробуденият си енергиен потенциал. И тогава се замислих „Искам ли тази енергия и знания да ги предам и на някой друг? „ Този въпрос ме отведе, след няколко месеца до правото ми  да преподавам.

И така, след много житейски уроци разбрах, че йога е моят път, а гласът на сърцето ми подсказваше, че трябва да науча повече хора как да се свързват с най-фините си енергии.  Познавайки вече философията на йога, а и изследвайки и други философски учения за балансиран и успешен начин на живот, стигнах до два основни принципа.

  1. Свещено право на всяка личност е да се себереализира, но докато се усъвършенства да не пречи на себереализацията на друга личност.
  2. Свещен дълг на всяка личност е да помага, но без това да пречи на собствената му себереализация.

Двата принципа на себереализация са в състояние да решат всеки проблем: личен, нравствен, служебен и общочовешки! Свободни, осъзнати и щастливи сме, когато се развиваме, когато не нараняваме нито себе си – нито другите, а даряваме любов, щастие и милосърдие!

Балансирайки между тези два принципа сме в състояние да творим собствената си съдба, като сбъдваме мечтите си. Ето защо Йога Центъра, който основах през 2018 год., нарекох  AsanaDream. Защото вярвам, че всяка асана е постижима, а и всяка мечта може да бъде достижима.

Това съм аз.

С безусловна любов за вас,

Зарина!

Започни промяната

Реални хора.Реални резултати.

 

„Успехите идват при тези, които полагат усилия и вървят по пътя на усъвършенстването. Истинки щастливи сме, когато се усъвършенстваме на физическо, емоционално и духовно ниво. Когато изпълним тялото със здраве, умът със светлина, а съцето с безусловна любов. Подари си едночасова практика, сбъдни мечтите си“. 

Нашият екип е тук, за да ви подкрепи, както при избора на правилната практика, така и да ви научи да усещате, чувствате и обичате тялото си. Работим с доказани учители, които не само постигат своите лични резултати, но помагат и на другите по пътя на усъвършенстването и себереализацията. Станете част от семейтвото на AsanaDream.

Зарина

Зарина

Йога

За Зарина, йога е път към физическо, нравствено, емоционално и духовно усъвършенстване.  „Важно е да знаем обаче, че пътят е безкраен, а когато сме във физически, емоционален и духовен баланс, пътешествието носи здраве, щастие и мъдрост.“

Зарина е сертифициран йога преподавател към ISPACYT200, с 5 (пет) специалности.

Криси

Криси

Йога

За Кристиана, йога е ровичкане в дълбините на мислите и емоциите,   който  отвежда много отвъд тях. Път към духовните ни търсения, път към Бога. Криси е сертифициран преподавател към няколко школи. Практиките и в AsanaDream  са наистина вълшебни, докосват тялото, дълбините на душата и  фините енергии в организма. 

Калина

Калина

Йога и Пилатес

За Калина, йога е път отвътре навън. Път, по който ако започнеш да вървиш, връщане назад няма, защото е път на осъзнаване. В своите практики Калина влага енергия и сърце. Опитва се да познава възможностите, особеностите, болките и проблемите на своите ученици, за да създаде практика, която е максимално индивидуална и адаптивна. 

Вики

Вики

Йога

За Вики, йога е магия.  Завършила е 200-часов курс ISPA при Даниела Димчева. От една година преподава Виняса Флоу и Ха(т)ха йога. Преминала е обучение по Мантра Йога и Йога за деца към БФЙ. В момента е студентка в НСА със специалност Йога. Всяка практика с Вики е едно осъзнато свързване и потапяне във философията на йога.

Стоян

Стоян

Йога

За Стоян, йога е път към нас самите, път към на вътрешния Еверест.

Член е на Йога Алианс и е ученик на индиеца Санджай Йоги. Преподава Класическа и Ха(т)ха Йога. В AsanaDream Стоян ще ви помогне да укрепите телата си, да успокоите ума си и това да ви донесе щастие, удовлетвореност и любов.

Емилия

Емилия

Пилатес

За Емилия, Пилатес е магия.  Завършила е 200-часов курс ISPA при Даниела Димчева за йога и пилатес инструктури. От една година преподава по метода Пилатес. Пилатес е изкуство, съвършенство и баланс. Здраво, стегнато и красиво тяло.

Лиляна

Лиляна

Йога

За Лиляна йога е баланс, хармония и здраве. Занимава се с йога от 2010 г. Йога инструктор към ИСПА 500 ч. от 2016 год. Часовете на Лиляна са ориентирани към, хатха йога, йога терапия, пранаяма, медитация и оздравителна йога. Практиките и са насочени към начинаещи и не толкова активни хора, за тези от вас, които търсят по – спокойно навлизане в йога практиките.

Лидия

Лидия

Йога

Лидия е йога преподавател. Ученик и последовател на Гуродев Шри Шри Рави Шанкар.  За Лидия, йога е умението, знанието  да се чувстваш щастлива, здрава и балансирана личност. Умението да водиш щастлив и хармоничен живот.

Светла

Светла

Йога

Светла е сертифициран преподавател по класическа Хата йога, Виняса флоу, Лечебни практики и също така е завършила специализирано обучение йога за деца. Нейната мечта е да се занимава активно с най-малките и тийнейджърите, фокусирайки вниманието си към децата с влошено здравословно състояние. В тази връзка участва активно в доброволческа дейност и подпомагане на нуждаещите се.

Популярни практики

КУНДАЛИНИ ВИНЯСА и

ЙОГА НИДРА

ЙОГАЛАТЕС

ЙОГА ЗА СИЛА И ГЪВКАВОСТ

ЙОГА ЗА ВСЕКИ

КЛАСИЧЕСКА ЙОГА

nce

ФИЗИЧЕСко усъвършенстване. САМОИЗЦЕЛЕНИЕ. Себереализация.

Започни промяната днес

За въпроси моля попълнете формата

Работно време

Понеделник-Петък: 12:30- 21:00

Събота: 9:30- 20:00 

Неделя: 14:00 – 20:00

Share This